19
ΦΕΒ
ΝΕΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ενίσχυση της κατάρτισης και της δια βίου μάθησης στις νησιωτικές περιοχές – Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ), υπεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Γενικών Γραμματέων: α) Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου, β) Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γιώργου Βούτσινου και γ) Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου. Αντικείμενο αποτελεί η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης  για τους κατοίκους των νησιών – ιδίως των μικρών και απομακρυσμένων και με έμφαση στη νεολαία – μέσω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

Ειδικότερα, το Μνημόνιο στοχεύει:

Σε κοινή τους δήλωση οι τρεις Γενικοί Γραμματείς ανέφεραν: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εξελίσσεται και δικτυώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, εθνική προτεραιότητα αποτελεί η μέριμνα για τους νησιώτες, ειδικά των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών. Με τη χρήση νέων τεχνολογιών και με διαδικασίες προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των νησιωτών, στοχεύουμε στη δημιουργία της Ψηφιακής Νησιωτικότητας στον τομέα της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης».

Από αριστερά: ο ΓΓ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης Γιώργος Βούτσινος, ο ΓΓ Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και η ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ