Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και η τόνωση της εξωστρέφειας συνδέεται άμεσα με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων μέσω της ενίσχυσης της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων και την ανάδειξή της ως ένα από τους κεντρικούς αναπτυξιακούς βραχίονες. Η πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό τοπίο της χώρας είναι η υποδομή που πρέπει να εκμεταλλευτούμε προκειμένου να πετύχουμε την προσέλκυση ξένων και την ενίσχυση των εγχώριων επενδύσεων, την αύξηση της απασχόλησης, την ανάπτυξη εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και τη δημιουργία υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας αναβαθμίζοντας παράλληλα το εθνικό brand name της χώρας. Αυτό επιτυγχάνεται με το επενδυτικό κίνητρο (cash rebate) που καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες εγχώριων και διεθνών παραγωγών ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, ντοκιμαντέρ, κινουμένων σχεδίων και ψηφιακών παιχνιδιών. Από τον Ιούλιο του 2020 το cash rebate αυξήθηκε στο 40% ενώ με τη νέα νομοθεσία έχουμε απλούστευση και επιτάχυνση των προβλεπόμενων διοικητικών διαδικασιών για την χορήγηση του κινήτρου. 

Επιπλέον, στηρίζουμε τη διαφύλαξη, συντήρηση, τεκμηρίωση και αξιοποίηση του οπτικοακουστικού αποθέματος της Ελλάδας (κινηματογράφος, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, νέα μέσα). Δημιουργούμε δομές καταγραφής, διατήρησης και ψηφιοποίησης οι οποίες αποσκοπούν, μέσω συνεργασιών και διαλόγου, στη χάραξη μιας εθνικής πολιτικής για τη διάσωση και αξιοποίηση της οπτικοακουστικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, του πολιτισμού και της επιστημονικής έρευνας. Υποστηρίζουμε την επιμόρφωση και κατάρτιση των επαγγελματιών του κλάδου καθώς και την προώθηση της επιστημονικής μελέτης και της εφαρμοσμένης έρευνας στα οπτικοακουστικά μέσα, την ενημέρωση και την επικοινωνία. 

mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ