Βιογραφικό

O Λεωνίδας Χριστόπουλος ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών τον Αύγουστο του 2019.

 

Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης, καλής νομοθέτησης και οργάνωσης του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Έχει εργαστεί στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων), Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από το 2016 έως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε σύμβουλος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα Κράτους, Δημόσιας Διοίκησης και Παιδείας.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Warwick της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχει συγγράψει το βιβλίο “Πολυνομία και Κακονομία στην Ελλάδα” μαζί με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ κο. Δημήτρη Σωτηρόπουλο καθώς και επιστημονικά άρθρα πάνω στο αντικείμενο της απλούστευσης των διαδικασιών και της καλής νομοθέτησης.

Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1978.

mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ