09
ΔΕΚ
ΝΕΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σε διαβούλευση μέχρι 19 Δεκεμβρίου το 5ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Open Government Partnership (OGP)

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση – «Open Government Partnership» (OGP), ανακοινώνει ότι έχει αναρτηθεί προς διαβούλευση το 5ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση 2023-2025. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και τις 19-12-2022. Οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, αλλά και οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν προτάσεις, σχόλια και παρατηρήσεις αναφορικά με τα κείμενα του Σχεδίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=2990.

Στόχος της διαβούλευσης είναι η διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, που θα ενισχύει τις πολιτικές διαφάνειας, ανοικτής διακυβέρνησης και ανοικτής πρόσβασης και διάθεσης της δημόσιας πληροφορίας. Καθώς η Ανοικτή Διακυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επιδίωξη του 5ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2023-2025 είναι να ενισχυθεί η συμμετοχικότητα και η λογοδοσία στη χάραξη και την άσκηση δημόσιων πολιτικών που προάγουν το ψηφιακό κράτος.

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης θα αξιοποιηθούν για την οριστικοποίηση του 5ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές προτάσεις δεσμεύσεων, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στην ευρύτερη οικοδόμηση σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παγκόσμια πολυμερής πρωτοβουλία Open Government Partnership περιλαμβάνει 77 χώρες και 106 τοπικές κυβερνήσεις, οι οποίες συνολικά εκπροσωπούν περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους, καθώς επίσης και χιλιάδες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ