11
ΑΠΡ
ΝΕΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σε Ανοικτή δημόσια διαβούλευση ο «Οδηγός Προσβασιμότητας για ιστοτόπους και εφαρμογές για φορητές συσκευές των Οργανισμών της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης»

Με στόχο την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης για όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις ή αποκλεισμούς στο ψηφιακό κράτος , η  Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θέτει σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση τον «Οδηγό Προσβασιμότητας για ιστοτόπους και εφαρμογές για φορητές συσκευές των οργανισμών της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης» από τις 10  έως και τις 19 Απριλίου 2023.

Σκοπός του «Οδηγού Προσβασιμότητας» είναι να καταρτίσει ένα πλήρες, δομημένο και συνοπτικό εγχειρίδιο για την κατανόηση των βασικών εννοιών της ψηφιακής προσβασιμότητας, την ανάλυση των αρχών της και τους τρόπους επίτευξης του βέλτιστου βαθμού προσβασιμότητας στους ιστοτόπους και εφαρμογές για φορητές συσκευές των φορέων της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι δημόσιοι, ακαδημαϊκοί , ερευνητικοί  και ιδιωτικοί  φορείς, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι  πολίτες  να καταθέσουν τις προτάσεις τους, στο σύνδεσμο http://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=3011, προκειμένου να συμβάλουν στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού “Οδηγού Προσβασιμότητας”, ο οποίος θα υπηρετεί την ανάγκη για αποδοτικότερη και χωρίς αποκλεισμούς εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό μιας πιο δίκαιης κοινωνίας. 

mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ