Η ψηφιακή παραλαβή πιστοποιητικών του Υπουργείου Δικαιοσύνης γίνεται μέσω της πύλης solon.gov.gr. Σε πρώτη φάση, οι πολίτες μπορούν να παραλάβουν ψηφιακά τα πιστοποιητικά:

  1. Περί μη δημοσίευσης Διαθήκης
  2. Περί μη αποποίησης Κληρονομιάς
  3. Περί μη προσβολής/ αμφισβήτησης κληρονομικού δικαιώματος

Η παραγωγική λειτουργία ξεκίνησε με τα πιστοποιητικά κληρονομιάς που εκδίδουν 19 Ειρηνοδικεία και 4 Πρωτοδικεία  (Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας), τα οποία καλύπτουν το μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων και συνεπώς αφορούν σε ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών. Σταδιακά στην πλατφόρμα θα ενταχθεί το σύνολο των δικαστικών καταστημάτων της χώρας, αλλά και το σύνολο των πιστοποιητικών που εκδίδουν.

Μέχρι τις 31/8/2020 έχουν υποβληθεί 200.452 ηλεκτρονικές αιτήσεις και έχουν εκδοθεί στο solon.gov.gr 137.849 πιστοποιητικά.

alt2
mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ