Ψηφιακά και μέσω του gov.gr παραλαμβάνεται από 11/5/2020 η προσωρινή άδεια οδήγησης, αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής εξέτασης του εξεταζόμενου. Με τον τρόπο αυτό οι νέοι οδηγοί,  μπορούν άμεσα να οδηγήσουν στην Ελληνική Επικράτεια, χωρίς να περιμένουν για την εκτύπωση της άδειας οδήγησης.

Οι επιτυχόντες οδηγοί, εισερχόμενοι στην κατηγορία “Πολίτης και Καθημερινότητα” και ακολούθως στην υποκατηγορία “Μετακινήσεις” του gov.gr, ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης. Σε ενδεχόμενο έλεγχο, η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας βεβαιώνεται, είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link), είτε μέσω QR code, είτε μέσω κωδικού, τον οποίο φέρει το έγγραφο. Η προσωρινή άδεια οδήγησης έχει ισχύ για 4 μήνες.

Από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής μέχρι τις 31/10/2022, έχουν ανακτηθεί μέσω της εφαρμογής 463.042 προσωρινές άδειες.

alt2
mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ