Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά εξετάσεων στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες, έχουν οι πολίτες μέσω της εφαρμογής για την άυλη συνταγογράφηση στο gov.gr. Καθιερώνεται, επιπλέον, η εξ αποστάσεως συνταγογράφηση για περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων συνταγών,  που αφορούν χρόνιες παθήσεις, απαλλάσσοντας τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο ιατρείο.

Η νέα διαδικασία είναι προαιρετική. Για την ενεργοποίησή της, οι πολίτες πρέπει να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν αρχικά την κατηγορία υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια» και εν συνεχεία την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας», όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση, στην οποία θα εισέλθουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους. 

Ο γιατρός μπαίνει στην πλατφόρμα e-prescription.gr, όπου καταχωρεί τη συνταγή ή το παραπεμπτικό με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα. Η εκτέλεση της συνταγής από το φαρμακοποιό ή της εξέτασης από το διαγνωστικό κέντρο γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή. Σε περίπτωση, δε, που το μήνυμα έχει χαθεί ή για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, η συνταγή ή το παραπεμπτικό μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ. 

Από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής και μέχρι σήμερα (31/10/2022) έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση 4.063.880 πολίτες και έχουν εκδοθεί 69.000.202 εκατομμύρια  άυλες συνταγές και 30.823.105 άυλα παραπεμπτικά.

alt2
mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ