Από τις 17 Φεβρουαρίου 2020, για κάθε παιδί που γεννιέται αποδίδεται  ΑΜΚΑ κατά την κατάρτιση της Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης. Μια διαδικασία, η οποία ενέπλεκε τέσσερις υπηρεσίες, ξεκινά και ολοκληρώνεται για τους γονείς στο μαιευτήριο, με μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό τα ταυτοποιητικά τους έγγραφα. Τα αρμόδια ληξιαρχεία και δημοτολόγια ενημερώνονται από το μαιευτήριο ηλεκτρονικά, ενώ το νεογέννητο αποκτά άμεσα ΑΜΚΑ και ασφαλιστική ικανότητα, εφ’ όσον είναι ο γονέας είναι ασφαλιστικά ενήμερος. Επιπλέον,  κινούνται αυτόματα και οι διαδικασίες για την απόδοση του επιδόματος γέννησης, αρκεί φυσικά να πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια. Η απλούστευση και ψηφιοποίηση της δήλωσης γέννησης, έγινε κατ΄ εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης «Ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας της δήλωσης γέννησης» (ΦΕΚ 404/Β΄/10-02-2020).

Δείτε εδώ την έκθεση προόδου για το έργο.

alt2
mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ