10
ΦΕΒ
ΝΕΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι η κινητήριος δύναμη της περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια» – Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου στο Thessaloniki Regional Forum

«Στόχος της Ελλάδας είναι η προώθηση της συνεργασίας και της ανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων. Εργαζόμαστε μεθοδικά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, της απλούστευσης των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που θα ενισχύει την καινοτομία και θα προάγει τις στρατηγικές επενδύσεις», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος στο Thessaloniki Regional Forum.

Ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Χριστόπουλος υπογράμμισε επίσης: «θα πρέπει να εργαστούμε όλοι από κοινού, σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος, όσον αφορά στο ρυθμιστικό πλαίσιο και στον ανταγωνισμό, υποστηρίζοντας την καινοτομία, τις επενδύσεις και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών».

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε την ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία στην  παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά ζωτικής σημασίας διοικητικές διαδικασίες που έχουν αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα σε περιφερειακό επίπεδο, απλουστεύοντας τις και χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες για τον εκσυγχρονισμό των κρατών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη σημασία των συμπράξεων στον τομέα της επανειδίκευσης και της αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, υπογραμμίζοντας  τα πολλαπλασιαστικά οφέλη  για τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και εν γένει για και τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Κλείνοντας, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε την ανάγκη να παραμείνει η περιφερειακή συνεργασία βιώσιμη και αποτελεσματική, ώστε να μετεξελιχθούν τα Βαλκάνια σ’ έναν ψηφιακό κόμβο που θα προσφέρει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις, όχι απλώς να επιβιώνουν, αλλά και να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στις αγορές.

Στο περιθώριο του forum, ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Χριστόπουλος συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Δημοκρατίας της Σερβίας, Tatjana Matic, με την οποία συζήτησε για τις προοπτικές διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ψηφιοποίησης.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Gregory Pfleger, με τον οποίο επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον ψηφιακό τομέα, ενώ συζήτησε τις προοπτικές περαιτέρω συνεργειών.

Αξίζει να σημειωθεί το ότι  Thessaloniki Regional Forum, διοργανώθηκε φέτος για 2η συνεχή χρονιά, λειτουργώντας  ως πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρηματιών και της ακαδημαϊκής κοινότητας, με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια. Στο φετινό forum συμμετείχαν Πρωθυπουργοί, όπως επίσης πρώην και νυν Υπουργοί, από οκτώ βαλκανικές χώρες.

mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ