05
ΜΑΪ
ΝΕΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

“Μειώνουμε τη Γραφειοκρατία, αλλάζουμε το Κράτος”- Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το 2ο Hackathon του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ), η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διοργάνωσε σήμερα (5/5)  το 2ο διαγωνισμό καινοτομίας (Hackathon), στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, αλλάζουμε το κράτος» ήταν το σύνθημα που ένωσε τους 70 συμμετέχοντες, οι οποίοι υπό το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Διαδικασιών της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, θέλησαν να συμβάλλουν στην απλούστευση και την επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών.

Αποστολή τους ήταν να προτείνουν καινοτόμους τρόπους  για να γίνουν γρηγορότερες, φιλικότερες και με λιγότερη γραφειοκρατία οι τέσσερις ακόλουθες διαδικασίες:

1.Κτήση Ελληνικής Ιθαγένειας με Αναγνώριση                                                       

2.Άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Ωδείων, Μουσικών σχολών ή Παραρτημάτων αυτών)                                           

3. Άδεια Λειτουργίας Αρχαιοπωλείων                                                          

4. Άδεια Θήρας                                                                      

Οι οκτώ (8) ομάδες που έλαβαν μέρος στο 2ο διαγωνισμό καινοτομίας του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών εκπροσώπησαν το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), το  Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.), το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.), το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), το δικηγορικό κλάδο, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), τα   ΚΕΠ, όπως και ευρύτερα τον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων.

Επικεφαλής των ομάδων ήταν εκπρόσωπος από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ενώ δημόσιοι υπάλληλοι με εμπειρία στις προς απλούστευση διαδικασίες από τα  Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ανέλαβαν το ρόλο του μέντορα κάθε ομάδας.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, κήρυξε την έναρξη του Hachathon τονίζοντας πως «Η πολιτική για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, βασίζεται πέρα από τις θεσμικές παρεμβάσεις, στην απλούστευση και στην ψηφιοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και στη μείωση της γραφειοκρατίας. Με το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) η χώρα για πρώτη φορά απέκτησε μια συνεκτική δημόσια πολιτική για τον ανασχεδιασμό και την απλούστευση των διαδικασιών. Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια κάναμε σημαντικά βήματα προόδου για τη βελτίωση των διαδικασιών σε κρίσιμους τομείς όπως η δικαιοσύνη, οι μεταφορές, η επιχειρηματικότητα κ.α. Το ΕΠΑΔ, ως ένας από τους τρεις πυλώνες της Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών, μαζί με το Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών «Μίτος» και το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας είναι τα εργαλεία που θα στηρίξουν τη μεταρρύθμιση του κράτους, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας, και την επόμενη ημέρα».

mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ