18
ΔΕΚ
ΝΕΑ

Ημερίδα του ΕΚΔΔΑ για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) στις 18.12.2019 με τίτλο: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διακυβέρνηση: Οφέλη και Προκλήσεις για τη Δημόσια Διοίκηση».


Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Ειδικός Γραμματέας ΟΠΣ Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Κυβερνητικού Έργου Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Απόστολος Σπανός και ο Υποδιοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Νικόλαος Παγώνης.

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας, αφού επεσήμανε αρχικά ότι: «η Τεχνητή Νοημοσύνη … δημιουργεί απτά ερωτήματα για τη φύση και τη λειτουργία της διακυβέρνησης», υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που «κατανοούν πως οι τεχνολογικές αλλαγές και οι εκθετικοί ρυθμοί τους, μπορεί να επηρεάσουν κοινωνικές σχέσεις, οικονομικές συνθήκες και συνεπώς οι αποφάσεις δημόσιας πολιτικής πρέπει να είναι τεκμηριωμένες από κάθε άποψη».

Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η λογική της νέας ειδικότητας του Αναλυτή Ψηφιακής Πολιτικής, που θεσμοθετήθηκε με το νόμο για το Επιτελικό Κράτος είναι ένα στέλεχος, το οποίο δεν κατανοεί απλώς τις τεχνολογικές απολήξεις, αλλά και το κοινωνικό περιβάλλον εντός του οποίου η τεχνολογία εξελίσσεται. Μια τέτοια ειδικότητα δεν είναι πολυτέλεια είναι αναγκαιότητα. Πρόκειται ουσιαστικά για την επανακατάρτιση των δημοσίων στελεχών, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις».

mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ