16
ΦΕΒ
ΝΕΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

H Δημόσια Διοίκηση εκσυγχρονίζεται – Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) υλοποιούν το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών, Οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Διοικητικών Διαδικασιών – Μίτος». 

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης αναφορικά την Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών και πιο συγκεκριμένα τους τρεις αλληλένδετους πυλώνες της,  το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας, το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών «ΕΠΑΔ» και το Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών «ΜΙΤΟΣ». Συγχρόνως, αποσκοπεί στην εξοικείωσή τους με την πλατφόρμα diadikasies.gov.gr, καθώς και στην ανάπτυξη των απαραίτητων  ψηφιακών δεξιοτήτων  ώστε να έχουν άρτια γνώση του πληροφοριακού συστήματος του «ΜΙΤΟΣ». Ζητούμενο είναι να βελτιωθεί η ποιότητα καταχώρισης των διαδικασιών, αλλά και να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της καταχώρησης του συνόλου των διοικητικών διαδικασιών.  

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 2000 στελέχη Υπουργείων και Ανεξάρτητων αρχών, με θεσμική αρμοδιότητα στις διοικητικές διαδικασίες που παρέχονται σε πολίτες και επιχειρήσεις και τα οποία είναι αρμόδια για την καταχώριση και την επικαιροποίηση των διαδικασιών αυτών στο «ΜΙΤΟΣ». Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι κάθε κύκλος ολοκληρώνεται με ένα διαδραστικό εργαστήριο κατά το οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη όσα έχουν διδαχθεί και να καταχωρίσουν διαδικασίες στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών, επιταχύνοντας έτσι την ολοκλήρωσή τους.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος, θα ολοκληρωθεί στις 03 Ιουλίου 2023 και πραγματοποιείται από έμπειρα  στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης των Διαδικασιών, τα οποία είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές με πλούσια εμπειρία επί του αντικειμένου.

mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ