22
ΣΕΠ
ΝΕΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διεξαγωγή διαδικτυακού εργαστηρίου: “Simplify Language – Capture Audience”

Στο πλαίσιο του προγράμματος της ELRC (European Language Resource Coordination),  που υποστηρίζει την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής μετάφρασης (eTranslation) και άλλων εργαλείων, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο: “Simplify Language – Capture Audience” την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, και ώρα 11:00π.μ.-17:00μ.μ.,  μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom.

Το διαδικτυακό εργαστήριο θα παρέχει στα στελέχη των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και στις δημόσιες διοικήσεις των κρατών – μελών, μια επισκόπηση του λογισμικού, των τεχνικών και των διαδικασιών που απαιτούνται για την απλοποίηση ενός κειμένου, τη μέτρηση της αναγνωσιμότητας των κειμένων, καθώς και την εφαρμογή “τυποποιημένης γλώσσας” με περιορισμένο λεξιλόγιο και γραμματική. Στόχος είναι να δώσει ώθηση στην προσβασιμότητα σχετικά με την κατανόηση τεχνικών πληροφοριών από ένα ευρύτερο κοινό.

Στους ομιλητές του εργαστηρίου περιλαμβάνονται ερευνητές, αναλυτές, προγραμματιστές και στελέχη διοικήσεων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν περιπτώσεις χρήσης «απλοποιημένης γλώσσας».

Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και την ημερήσια διάταξη του εργαστηρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο:

ELRC Technical Workshop | European Language Resource Coordination (lr-coordination.eu)

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση μέσω Zoom, θα αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής τους αίτησης

mindigital logo_govgr_pos logo-diavgeia logo-datagovgr logo-national-coalition logo-kep secdigital-logo-digitalplan logo_european_soccial_plan5
Προτιμήσεις Marketing

Παρακαλόύμε επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να μαθένετε νέα από εμάς:


Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή από τη λίστα μας, κάνοντας κλικ στο link στο κάτω μέρος του email που θα λάβετε από εμάς.


Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως marketing πλατφόρμα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί 'Υποβολή' αποδέχεστε να μεταφερθούν τα στοιχεία σας στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Επιλέξτε τουλάχιστον μία επιλογή. ΕΓΓΡΑΦΗ